pühapäev, 18. märts 2018

Tallinn. Kriitik.


Et siin nüüd ei arvataks, et mu viimase poole aasta konstruktiivne kriitika seda tähendaks, et USA-s kõik kehvem on ja Euroopas elu lill, siis siinkohal paar tähelepanekut.

Peale seda kui meist oma kodulinnas Aldi ja Krogeri püsikliendid said, kahanesid kulud toidule märkimisväärselt. Ja kui hakkasime kohalikus taimetoidurestoranis õhtuse õnneliku tunni ajal käima ning maksime eelroogade ja jookide eest vaid pool hinnast, olid ka need summad oluliselt tarbijasõbralikumad. Ühtlasi tähendas väike arve ka väiksemat tippi ja kuna meile sügisel trehvas kolmel korral järjest võrdlemisi kehv ettekandja, siis vähenes ka protsent ca 12 peale. Aga hindadest. Prismas maksin eile 10 õrrekana muna eest 2.79, Aldis maksavad 12 õrrekana muna 1.90. Värske ja ilus spargel on USA-s saadaval ca 1.70 eest punt, sooduka ajal 85 senti. Eestis maksab sama suur punt hooajal 4-6 eurot, talvel kuni 8 ning on nii kuivanud, et kumm tõmbab nad keskelt kokku nagu baleriinide piha. Külmutatud brokoli Prismas 1.25, Aldis 0.99. Täiesti viisaka prosecco saab Aldist vähem kui 6 euro eest. Ja Saksamaalt 3 eest. Eestis tuleks vist mõlemad hinnad kokku liita ja siis ka veel natuke otsa panna :)

Krogeri ja Whole Foods taimsete burgerite valik võttis silme eest nii kirjuks, et kaks kuud oleks saanud süüa ja ikka oleks iga päev võinud uus sort taldrikul olla. Prismast ostsin üleeile Tesco maapähkli-avokaado köögiviljaburxi, karbis 2tk, hind 2.48. Maitses suhteliselt maitsetult, kui tugev masala välja arvata ning oli nii kuiv, et kui nuga alles sahtlist välja hakkasid võtma, siis burx juba murenes. Ehk siis selline kokkusurutud ühepajatoit või karri.

Eile otsisin kaubamajas riivi. Neil ei ole seal ju teatavasti kõik riivid ühes riiulis vaid kaubamärkide järgi. Kuna mul oli vaja seda micro blade riivi ning ühtegi töötajat silmapiiril ponud, siis käisin tükk aega kõiki riiulivahesid läbi, et mõni riiv kahe silma vahele ei jääks. USAs oleks ammu mõni klienditeenindaja abi pakkunud :) Ja veel. Ma olen ju harjunud, et kõike saab kuu jooksul poodi tagasi viia, kui ikka otsustad, et ei taha. Peaaegu hakkasin riivi juba selle mõttega võtma, et ah, kui mujalt soodsama leian, viin tagasi. Ja siis meenus, et ei vii ikka küll siin. Lisaks olen ma üleüldse väga vähe viimasel ajal poodides käinud, sest kui midagi vaja oli, siis läksime Amazoni ning ülejärgmisel päeval oli tellitud toode ukse taga trepil. Siin tahtsin köögikaalu eest vähem maksta kui Euronicsi riiulihind. Netist tellides oleks lisandunud saatekulu ja "kohale" oleks jõudnud nädala jooksul. "Kohale" tähendab siis siinkohal lähimat postkontorit, mis Omniva arvates on mul Balti Jaamas. Seega oleks sinna saanud veel järele ka jalutada. Või siis mõne pakikapi juurde. Tellimise point kaob nagu kergelt ära?

Kommentaare ei ole: