reede, 9. märts 2018

Go blue. Go white.


Scott küsis ükspäev, et kui ma Eestis olen, kas ta siis sel ajal ei saagi Jane'i vaadata. Duh, mina ka ei saa ju. Igal juhul lülitus sellega sisse paanikanupp ning nüüd oleme igal õhtul vaadanud vähemalt kolm osa. Kui mitte neli või viis. Hetkel on umbes 40 osa veel, et omadega järjele jõuda. Aga, et head lugejad kodumaal ühendriikide parimast seebikast ilma ei jääks, siis siinkohal väike kokkuvõte.

Katoliikliku vanaema hoolitseva käe all Miamis üleskasvanud Jane on otsustanud kuni abiellumiseni neitsiks jääda. Abiellumine on aga ukse ees kuniks ühe tavapärase günekoloogivisiidi käigus naistearst Jane'ile kogemata oma venna sperma sisse suskab. Spermatopsiga oli arsti juurde tulnud hoopis nimetatud venna abikaasa, kes kartis, et ilma lapseta saab temast varsti lahutatud naine ning ta jääb ilma kogu mehega kaasnevast rikkusest. Rase Jane läheb oma boyfriendist (Michael) varsti lahku ning hakkab hoopis oma planeerimatu spermadoonoriga (Rafael, hotelliomanik) liini ajama. Samal ajal selgub, et Jane'i isa on tuntud Ladina-Ameerika seebikastaar, kellega edaspidi saab Jane'i emal jooksev kokku-lahku olema. Rafael, kes on üles kasvanud oma isaga, teadis alati, et tema ema jättis ta lihtsalt maha. Selgub aga, et tema ema on ajaloo suurimaid narkobosse. Rafaeli õde, Luisa (selle, kes valedesse naistesse valesid täidiseid pani) ajab liini oma isa noore abikaasa ja Rafaeli võõrasema Rose'iga, kes, nagu varsti selgub, paigutab oma abikaasa ilusti tsemendi sisse, olles ise Rafaeli pärisemaga narkovallas võrdne või võrdsem partner. Rafael, kes on nüüd Jane'ist sisse võetud, lahutab oma senisest abikaasast, Petrast, kes, nagu selgub, polegi Petra vaid Tšehhi Vabariigist pärit põgenik, kes tuli USAsse parema elu peale (loe: rikka mehe alla). Ootamatult ilmub välja tema kaksikõde, kelle olemasolust kellelgi aimugi polnud, süstib Petrale, kes oli vahepeal veel ühe Rafaeli spermapurgi oma valdusse saanud, selle omale sisse valanud ning kaksikud ilmale toonud, paralüseerivat ainet, värvib mõlema juuksed ära ning võtab seriaalis sisse Petra rolli. Jane samal ajal jätab ka Rafaeli maha, sünnitab poja, olles endiselt ideeliselt neitsi, uurib variante oma diplomitöö juhendajaga liini ajada ning alustab uuesti suhet Michaeliga. Teise hooaja lõpuks nad ka abielluvad, kuid veel enne kui nad saaksid pulmaööd veetma hakata, tulistab Rose, kes hiljuti ära kägistati (noh, või siis mitte), Michael'it rindu, mis viib ta mõneks ajaks rivist välja.

Tagahoov on meil vaheldumisi valge ja roheline. Aga tundub, et kevad läheneb ja erinevad püsiasukad hakkavad ärkama. Hommikul pani ümiseja hullu kiirusega läbi aia (aga neil on alati kiire, eriti kiireks läheb siis, kui ma üritan fotokaga õue minna) ning hetk tagasi tervitas esimene koopaorav.

Kommentaare ei ole: