esmaspäev, 29. jaanuar 2018

Go blue. Igikestev jõul.








Eile riisusin murult lehti, täna on riisutud muru kaetud paksu lumega. Vähemalt on nüüd lootust, et kui lumi jälle ära sulab, siis saan aknast rohelist, mitte pruunikirjut vaadet nautida.

Sooja ilma puhul tegime eile kahetunnise jalutuskäigu. Natuke oli põnev ka, et kas lõpuks on lumememmede ja jõuluvanade asemele ka punased südamed tekkinud, aga ei midagi. Ikka needsamad hirved ja jääkarud ja lumememmed.

Jätkuvad ka katsetused mitteliha lainel. Käisime eile Arbor Farms Marketis sidruneid ostmas ning otsustasin ka muu valiku üle vaadata. Sest kuigi tegemist on ühe lähemal asuva poega, on see samas ka piirkonna üks kallimaid ning seetõttu polnud sinna juba mitu kuud sattunud. Ja selle window-shoppingu käigus sattus ostukotti ka mitte-kana. Koostiseks 86% mükoproteiini. Ma küll ei saa aru, miks on seda kotletti vaja kanana turustada mitte mükoproteiinikotletina, aga pannile ta täna rändas. Noh, umbes nii võis üks totaalselt üleküpsetatud ja servadest juba ära kuivanud kana rinnafilee kunagi maitseda küll. Aga vähemalt ei lõhnanud nagu kassikonserv.

Otsustasin meie enda köögis Cupcake Stationi avada ning plaanisin teha 4 tassikooki. Algne plaan oli teha 2, aga selle jaoks koguste mõõtmine oleks liiga keeruliseks läinud. Selgus, et minu neli tassikooki mahuvad ilusti ära üheksasse muffinivormi. Või siis peale kerkimist enam mitte nii ilusti. Suur Sidruniarmastaja kiitis igati heaks. Eriti selle, et lisaks glasuurile said koogid veel sidrunivõidetäidise.

Laupäeval käisime Burnsi pargi juures jalutamas (hea, et ma ikka vahest pilte teen, muidu poleks see oluline seik enam meeleski olnud). Igal juhul oli seal üksteisest suhteliselt üle tee kaks korbimaja, kus ühes käis kõvem pidu kui teises. Teises oli selle eest terve kamp viilkatusega maja katusel (vaata pilti!). Muusika kajas üle terve naabruskonna. Ja tundub, et need naabrid, kes peole polnud palutud, põletasid hoovis kuuskesid. Nagu jaanipäev - ühelt poolt lõkkelõhn, teiselt poolt pidu ja pillerkaar.

Kommentaare ei ole: