reede, 2. detsember 2016

Rundschau München. Ah nii saab ka.


Nii on jube hea üllatusmune osta - teed poes lahti, vaatad, mis sees on ja kui sobib, siis võtad. Ei pea sobimatuid üllatusi koju tassima ja nende eest maksma. Väga mõnus seal Lidlis.

Saksamaal on igal töötajal õigus ja igal tööandjal kohustus töösuhte lõppedes või ka selle jooksul kui töötaja soovi avaldab, saada / väljastada soovituskiri. Ja mitte lihtsalt soovituskiri vaid igati positiivne soovituskiri. Kui soovituskiri pole töötajale meelepärane, ehk näiteks on kirjas "ta sai oma ülesannetega hästi hakkama" selle asemel, et seal oleks "ta sai oma ülesannetega alati suurepäraselt hakkama", tulevad mängu juristid. Sest tööandjal pole mingit õigust töötaja kohta nii halvasti öelda, et ta sai hästi hakkama. Otsisin täna ühele punktile paremat sõnastust ning sattusin foorumisse, kus üks noormees kirjutas, et ta lasti enne katseaja lõppu ebarahuldavate tulemuste tõttu lahti ning kurtis, et saadud soovituskiri ei ole piisavalt positiivne. Ta uuris tööõigusjuristidelt, et kas tal on õigus nõuda paremat soovituskirja, sest seda ei saa ta ju kandideerides kasutada. Ei, no mage muidugi, kui uus tööandja teada saab, et tüüp müüb ennast võimekamana maha kui ta tegelikult on.

Käisin eile Lindti poes ja ostsin nagu ikka paar kilo šokolaadi. Kassa kõrval oli suur silt, et telli omale newsletter, saad minitrühvlikarbi tasuta. Kodus tegin esimese asjana Lindti lehe lahti, aga võta trühvlist, seal pakuti uudiskirja tellijale vaid võimalust mingi suurem šokolaadipakk võita. Läksin siis täna uuesti poodi, et vaadata, mis värk sellega on ja nägin plakati kõrval vanamoodsaid flaiereid, kuhu oma nimi ja meiliaadress kirjutada. Sain oma kommikarbi :) Peaks homme uuesti minema ja Gerlile ka uudiskirja tellima :P

Kommentaare ei ole: