neljapäev, 10. november 2016

Rundschau München. Jänes vol 4. DHL vol. 2.




Jänes vol 4. Mul oli eile dinner Garchingis, mis tähendab, et tuli kuupiletitsoonist kaks peatust välja sõita. Kahe peatuse jaoks piisab Kurzstrecke piletist ning ostsin siin automaadist kaks piletit. Noh, et hiljem koju tagasi ka saada. Piletid käes, selgus, et need on koheseks kasutamiseks, mitte, et valideerid siis kui sõita on vaja. Siin ei anna peale 10-korra pileti mitte ühtegi Einzelfahrti ette osta. Igal juhul polnud mul tuju hakata tagasitulekuks uut piletit ostma ning sõitsin need kaks peatust piletiga, mis lõpetas kehtivuse tunde tagasi.

Selgus, et Saksamaa ID-kaartidel on peal ka kodune aadress. Kui kolid, lähed vastavasse ametisse ja lased aadressi ära muuta oma kaardil. Seda riigis, kus on andmekaitse kõrgeimal võimalikul tasemel. Ehk, et igaüks, kellele oma dokumenti näitad (kaardimakse, postkontor jne) näeb su aadressi majatäpsusega.

Sellega seoses ka kohe DHList. Käisin eile C-ga õhtust söömas ning ta rääkis, kuidas oli omale paki kontorisse tellinud, et see võimalikult kiirelt kätte saada. Pakk tuligi järgmisel päeval, C. ilusti retseptsioonis dokumendiga vastas kui kuller märkas, et ID-kaardil olev aadress (kodune!) ei kattu sellega, kus ta praegu seisis. Well, duh, see siin on ju kontor, ilmselgelt ma ei ela siin. Jah, aga siis pole võimalik pakki üle anda. ??? Sest aadressid ei klapi. Ehk siis Saksamaal ei tasu DHLiga tellida mujale kui omaenda koju, mis on ka dokumendil kirjas. Kui peale kolimist ei ole jõudnud veel dokumenti uuendada, siis unusta üldse tellimine ära. Asi lahenes nii, et DHLi kuller võttis paki kaenlasse, viis lähimasse postkontorisse ja sealt sai C. selle siis hiljem kätte.

Eile hommikul oli siin lumi maas ja puud härmas. Pealelõunal polnud enam kumbagi.

Kommentaare ei ole: