pühapäev, 27. november 2016

Granadillitoorjuustukook


Kuigi mul omal ahju siin pole, siis teistel ikka on. Margitil näiteks :) Ja Lidlis naeratasid erakordselt ilusad ja erakordselt soodsad granadillid. Kahe suurepärase asja kombineerimine - granadilli ja Manhattani toorjuustukoogi saab viia veel ainult suurepärasema tulemuseni.

Vaja läheb:
225 gr digestive küpsiseid
100g sulatatud võid
800g toorjuustu
150g suhkrut
4 muna
2 + 1 tl vanilliektrakti
400g 20%-list hapukoort
3 sl suhkrut
5 granadilli

Purusta põhja jaoks küpsised köögikombainis ning sega juurde sulavõi. Sega ühtlaseks ning suru seejärel 26cm läbimõõduga vormi põhja. Pane põhi külmkappi.

Sega toasoe toorjuust 150 gr suhkru ja 2 tl vanilliekstraktiga ühtlaseks ning lisa ükshaaval munad. Sega täidis uuesti ühtlaseks, lisa kolme granadilli sisu, sega veel korra kergelt läbi ning vala koogipõhjale.

Küpseta 150 kraadi juures ca 45 minutit, kuni kook on hüübinud, aga keskelt veel "võdiseb". Võta ahjust välja ja jäta hetkeks jahtuma.

Sega hapukoor, 3 sl suhkrut ja 1 tl vanilliekstrakti läbi, lisa kahe ülejäänud granadilli sisu, vala koogi peale ning küpseta 230 kraadi juures 5-6 minutit.

Lase koogil täielikult jahtuda ja taheneda, võimalusel üleöö. See üleöö meil ei õnnestunud. jahtus vaid niikaua kuni me sushit söömas käisime.

Kommentaare ei ole: