laupäev, 13. august 2016

It's always raining in Ljubljana. Ka siis kui päike paistab.











Ja kui Saksamaa juba oma ühistranspordiga seonduvat remontima otsustab hakata, siis ikka põhjalikult. Kinni keeratakse nii trammid kui S-bahnid. Õnneks meenus mulle viimasel hetkel, et Karlsplatzil on trammirööpad vertikaalis ning tramm keerab enne sinna jõudmist otsa ringi. Mis ühtlasi tähendab, et plaan otse välisukse ees trammi peale istuda ning otse Zentral Omnibusbahnhofi sõita tuli ümber mängida. Otsustasin kasutada tavapärast marsruuti, trammiga Rosenheimer Platzile ja sealt S-Bahniga edasi. Sest sealt läheb ju vähemalt viis S-Bahni mulle sobivasse suunda. Aga võta rongist. Selgus, et see teade, mida ma iga hommik ja õhtu kuulasin, tähendas, et käesoleval nädalavahetusel ei sõida miskit. Või noh. Sõidab. Üks S-Bahn tavapärase 8 asemel.

Aga sealt edasi läks ainult aufwärts ja stopwärts, sest puuduvad lülid linnasiseses ühistranspordivõrgus tegi Flixbus tasa marsruudil München - Ljubljana, lisades ettenähtud 5h20m sõidule omalt poolt veel 1h40m istmeaega (stopwärts). Sest nii nagu talv tuleb Tallinnas alati ootamatult, tulevad seda ilmselgelt ka liiklusummikud Bayernis. Ning temperatuur tõusis 17 pealt 27 peale (aufwärts).

Keset Ljubljana linna on ühe väljaku kohal sprinkler tööle pandud ning ca 50-meetrise läbimõõduga platsil sajab konstantselt vihma :)

Tänavalt saab grillitud maisi osta.

Kommentaare ei ole: