neljapäev, 23. juuni 2016

3 nights in Athens. Higistan ennast Victoria's Secreti modelliks ning söön Oprah'ks








Hommikul võiks voodilinu väänata. Pealevaadates tundub isegi kaal kaduvat. Aga kui kella poole kaheteist paiku lõpuks hommikust/lõunat/brunchi sööma jõuan, on selge, et tegemist on illusiooniga, sest peale taldriku tühjakssöömist tunnen ennast pigem Oprah'na. Well, anyway. Kuna mul on hommikuti selle voodist ja majast välja saamisega nii nagu just on ehk et väga ei ole, siis joongi veel kell 11 kohvi ning tõmban vanamoodsalt paberkaardile ringe. Noh, et siis sobivalt päeva kõige kuumemal ajal linna peale minna. Ning kui brunchi lõpetan, ongi kell ka 12:15. Aga "kagiana" ehk munad tomati ja juustuga on seda väärt. Vaatamata sellele, et jõuavad lauda koos kolme vorstikesega, kuigi me oleme eelnevalt majaperemehega läbi arutanud, et liha selle roa sees pole. Võta siis kinni. Ja kohv on ka hea.

Plaka, mille osas mul olid kõrged ootused, on kaetud turistirestode ja suveniiripoodidega. Mitte sellist Ateenat ei tahtnud ma :) Piltigi ei saa teha, sest noh, mis neist suveniiriputkadest ikka pildistada. Jalutan edasi Monastiraki suunas ning tee pealt sidrunilimonaadi ostes unustan loomulikult Aasias nii tavapärase "No sugar" ning saan pool klaasi suhkrut sidruni, vee ja piparmündiga. Aga jook on külm, mis on väga tervitatav ning putkas on aircon, mis on veel tervitatavam ning wifi.

Monastiraki lähedal olevat keskturg... Kohale jõudes selgub, et majas sees on vaid toores liha ja kala ning tänaval müüakse kuivatatud pähkleid ja puuvilju. Viimane tundub huvipakkuv kuni selle hetkeni kui kreeka pähkli vaagnale maandub tuvi ning kukub omale kõrvaloleva vaagna pealt maapähkleid sisse kühveldama. Pean paremaks pähkliostu edasi lükata. Lihalettide vahel jalutamine lootuses, et kuskil on ka kõik muu - puuviljad, köögiviljad jne, ei tundu mulle ahvatlev ning suundun koju ülejäänud kuuma keskpäeva välja magama.

Kommentaare ei ole: