reede, 8. jaanuar 2016

Praha päevikud. Spinat ja rukola






Pikk nädalavahetus on läbi. Adrian ja Flaco riigist lahkunud.

Teises toas on uued naabrid. Noorpaar Venemaalt. Pühapäeva õhtul kell 5 hõivasid köögi ja selle kõik tasapinnad ning tegid makarone hakklihaga (noh, et maratoniks vastu peaks) ja siis tšeburekke. Nullist. Südaööks polnud veel praadimisega valmis saanud. Elamine haises nagu bistroo mitu päeva.

Teisipäevasel Tuesday Toastil oli filosoofiatudeng Lätist. Selgus, et lätlastel on värske liidu üle väga hea meel. Üks eestlane oli ka. Esimene eestlane, keda ma novembrist alates nägin :)

Kolmapäeval käisime Kubaga Andelis salatibaaris. Valid kas suure või väikese kausitäie ja lased omale sobivatest koostisosadest kokku panna. Riigis, kus söögilauda valitsevad kartul, jahutooted ja sealiha ning enimlevinud salat (hakitud kurk, tomat ja paprika ilma täiendavate lisandite ja maitsestamiseta) ajab nutma, on hea ja värske salat enam kui tervitatav. Minu kaussi läks rohkelt spinatit, rukolat, rooma salatit, artišokki, päevalilleseemneid, päikesekuivatatud tomatit, oliive, kappareid, maisi ja meekastet. Väga hea oli ja kogu see lõbu maksis neli eurot.

Neljapäeval käisime Tomiga Itaalia restoranis ja tundub, et kalasöömine on tõusuteel - nädala jooksul kolm korda.

Reedeks oli temperatuur ilusti tuntavalt üle nulli tõusnud, lumi sulamas ja siin-seal rohelist. Päike paistis.

Kommentaare ei ole: