pühapäev, 10. jaanuar 2016

Joonistatud Dresden









Eile Altstadt ja täna Neustadt. Neustadtis ringi käies on tunne nagu oleks Berlinis - linnaosa rokib ja igal pool on ülilahedad söögikohad. Majad on ägedat grafitit täis, nii, et kui ilm soojem oleks ja paar palmi siin- seal, siis võiks täitsa Georgtowni tunne tekkida. Aga noh, hetkel ikka päris Malaisia veel polnud.

Igasuguseid plaane oli - et võtan REWEst tortellonisid ja juustu ja teen enne äraminekut süüa. REWE oli kinni, ikkagi pühapäev. Siis, et ostan tee pealt Media Marktist Helenale Kindle'i. Aga õnneks tuli meelde, et on pühapäev. Aga vähemalt ei pea muretsema, et sakslased pühapäeval nisulaksust ilma jääksid - erinevad pagaritöökojad olid kõik avatud ja saiu sai valida sajaga.

Buss, mis pidi 14:40 väljuma, seisis 14:28 kuni 15:00 täiesti rahulikult peatuses, sest juhil oli pausi vaja. Millest ma saan täiesti aru, eriti arvestades seda, et ta oli kella neljast saadik roolis olnud. Aga... milleks teha selline graafik siis? Igal juhul üritas juht ooteaega kuidagi kompenseerida, valides erinevaid lugusid 80ndatest ning lastes neid täiel võimsusel. Ise lõi kätega roolil rütmi kaasa. Sõites siis. Pausi ajal käis niisama möödi bussi ringi ja ajas juttu.

Tagasitee oli nii udune, et iga kord kui ma aknast välja vaatasin, ei näinud ma midagi. Sest noh, 10 meetri raadiuses ei olnud midagi ja sellest kaugemale ei näinud. Aga vähemalt ei jäänud piirikontrollil meie buss kahe silma vahele ning dokumendid said kontrollitud. Eesti ID kaarti uuriti küll mitme mehega. Aga tunnistati vist siiski kehtivaks. Või ei julgetud teemaks võtta, sest, kes neid välismaalasi teab, saksa keelt nad nagunii ei oska.

Kommentaare ei ole: