pühapäev, 27. detsember 2015

Viin. Tagasi troopikas.




Hotellis selgus, et net on tagasi. Täiesti tsivilisatsiooni tunne! Õhtul ja öösel ja hommikul sai inimestega suhelda ja puha.

Aga juba mainitud brunchi juurde siis. Sest noh, toit saab siin blogis teatavasti teenimatult vähe tähelepanu. Augustus on avatud vaid nädalavahetustel ja riiklikel pühadel. Ehk siis, kui enamus teisi hommikusöögikohti kinni on. Miks teised neil päevadel kinni on, kui rahval oleks aega pikkadeks mõnusateks brunchideks, beats me. Aga Augustus. Läksin varakult, sest kell 10 kuuldavasti pidi juba laua saamisega keerulisem olema. Isegi 9:55 küsiti mult, et kas mul broneering on. Mul polnud, aga laua sain klaveri kõrvale ikka. Klaveri peal istus punane kass. Teine, hall, oluliselt paksem, jalutas niisama ringi. Ilmselgelt käis talle üle jõu klaveri peale hüppamine. Menüü pakkus erinevaid variante: Istanbul (hummusega), Fjord (suitsulõhega), Farmer (singi ja munadega), taimetoitlase unistus (tofuga) jne. Valik oli keeruline, sest tegelikult oleks kõike tahtnud. Lisaks olid veel eraldi valikus pannkoogid marjade ja vahtrasiirupiga, erinevalt valmistatud munad jne. Võtsin Fjordi - rohkelt suitsulõhet, kitsejuustu, rukolat laimikastmes, baguette ja kas prosecco või värskeltpressitud apelsinimahl. Ehk nii kui saad ühe otsuse tehtud, tuleb kohe järgmine dilemma - prosecco või mahl? Pühapäeva hommikul. Ja Latte Macchiato ka.

Muuseas, 27nda hommikul olid austerlased alustanud kuuskede väljaviskamisega. Ja Augustusel oli tuulekojas eriti armas kassiluuk :)

Läksin sealt Glorietta juurde, Schönbrunni parki. Kuna oli selline natuke udune ilm (eile hommikul oli nii ere päike, et oleks päikeseprille tahtnud), siis olid vaated alt Glorietta suunas eriti kaunid. Ülevalt alla pidid avanema samuti hingematvad vaated Viinile, aga taaskord - tulgu Prahasse, siin avaneb iga künka otsast oluliselt hingematvam vaade.

Miinus kahest Viinis sai pluss kümme Prahas. Namesti Miru jõuluturust oli järel vaid kuusk ja sellel poole kuuse jagu valgusteid. Õhtul tegime Adrianiga pastat brokoliga sinihallitusjuustukastmes. Muy rico!

Kommentaare ei ole: