neljapäev, 3. detsember 2015

Taaskohtumine. Barcelona.







Andre (kes ei tea, kellest jutt, vaatab varasemaid Filipiinide ja Singapuri postitusi) pidi detsembris Saksamaale suusapuhkusele tulema. Küsisin siis pühapäeval, et kuidas tal ajakavaga, et äkki õnnestuks kohtuda. Esmaspäeva hommikuks oli mul WhatsAppis vastus, et Saksamaa on natuke keeruline, aga ta on ise parajasti teel Barcelonasse, kus ta on täiesti üksinda ja oleks täiesti haamer, kui me seal kohtuks. Ja kuna on mul midagi Barcelona vastu olnud :) Otsisin piletid välja, võtsin omale paar tundi mõtlemisaega, aga teadsin täpselt, et kui ma ei lähe, siis jään seda kahetsema. Ostsin piletid ära ja andsin Andrele teada, mis teda ees ootab :)

Pakkisin siis esmaspäeva õhtul asjad, tõusin teisipäeva hommikul igaks juhuks varem, et jõuaks tööasjadega ilusti valmis ja läksin pealelõunaks lennujaama. Ja siis olingi paari tunni pärast juba Barcelonas :) Andre tuli tõuksiga Placa Espanyale vastu.

Laud oli broneeritud ta lemmikrestorani, sõime muuhulgas eriliselt head mõõkkala, väljast kergelt praetud, seest tumeroosa ja mahlane. Ja kaheksajala jalga hummuse peal. Ja veel üht-teist. Üritasime leida veel kohta, kus saaks espressot ja crema catalanat, aga see osutus baski pintxokohtade ülekülluses võimatuks missiooniks. Ostsime siis erinevaid küpsetisi ja läksime koju.

Peale hommikusööki (värske apelsinimahl! hea kohv! Rohkelt saia) jäin tööd tegema ja Andre ning tõuks läksid kohtumistele. Kuna mul jäi lõuna vahele, siis, noh, sõime kaks korda õhtust. Sest kõik kohad, kus me tahtsime õhtust süüa, tehti alles kell 8 lahti, aga ma pidasin paremaks nii kaua mitte oodata. Seega tegime esimese tapaseringi juba kella viie-kuue vahel ning sõime pimientos padronest, kaunkarpe (navajas) ja crema catalanat. Tegime ringi mere ääres ja sõime jälle - mairat ja boquerone ja friikaid.

Ja täna peale hommikusööki tagasi Prahasse, sest homseks on juba uued plaanid.

Lennukites on, muide, hakatud suitsetamist keelavaid tulukesi läpakaid ja mobiile keelavate tulukeste vastu välja vahetama.

Kommentaare ei ole: