pühapäev, 28. detsember 2014

Fully booked

Ma koguaeg mõtlen, et nüüd peaks kirjutama ka neist asjadest, mis mind siin kergelt häirivad. Kuna filipiini aeg on üks neist ja see on konkreetselt seotud tänase bussisõiduga Cebust Moalboali, siis pole paremat aega kui praegu. Kell on 9:45, küsin bussijuhi käest, et mis kell buss väljub. 10. Vaatan natuke ringi, et bussis on vaid üks reisija ning pean seda väheke ebatõenäoliseks, aga tulen igaks juhuks paar minutit varem uuesti bussi juurde tagasi. Otseloomulikult ei välju buss kell 10 vaid siis kui buss täis on. Seekord siis kell 10:35. Buss korjab inimesi ka tee äärest peale ning esimene peatus on umbes 50 meetri kaugusel bussiterminalist. Järgmise viie minuti jooksul oleme teinud 6 peatust.

Taksod. Üheksa autot kümnest siin linnas on taksod. Ja sellele vaatamata arvavad nad kõik, et saamatu turist lihtsalt ei suuda omale taksot leida. Iga möödasõitev takso võtab kiiruse maha, signaalitab ja üritab ka muidu igal viisil oma transporditeenust pakkuda. Eriti häiriv on see siis kui oled vaadanud, et nüüd kohe saab üle tee! Ainult see üks veel läbi lasta ja siis on pikem vahe. Ja siis võtab see üks kiiruse maha, sest on veendunud, et sa seisad keset teed just sellepärast, et sinna taksosse, jeepneysse või tricycle'isse istuda.

Anyway, kolm tundi ja korralik padukas hiljem olime Moalboalis. Võtsin esimeseks ööks toa ning läksin ülejäänud nädalaks ka majutust otsima. Selgus, et terve linna peale on järgmisest päevast vabad vaid kolm tuba.

Õhtuks sõin kala kinilaw'd - kausitäis toorest, ingveris marineeritud kala. Üks neid väga väheseid kordi, kui mul filipiini köögi kohta miskit head on öelda :)

Kommentaare ei ole: