kolmapäev, 9. juuli 2014

Kooresed kukeseened


Jamie väisas oma uues kokaraamatus muuhulgas ka Rootsit ning tuli sealt tagasi kooreste kukeseentega. Kuna hooaeg on ka siin avatud, siis tundus igati hea mõte neid lihtsalt valmivaid seeni proovida.

Vaja läheb:
350 gr kukeseeni, puhastatud
punt peterselli, hakitud
30 gr võid
oliiviõli
pool sibulat, viilutatud
meresoola
värskelt jahvatatud musta pipart
150 ml rõõska koort
1 sidrun

Kuumuta pann ja sulata sellel või. Lisa pisut oliiviõli, seened, sibulad, sool ja pipar. Sega hästi läbi ja hauta, kuni sibul on klaasjas ja seened hakkavad karamellistuma, ca 8 minutit.

Lisa petersell ja vala peale koor. Jätka segamist ja kuumuta veel minut, kuni koor hakkab keema. Seejärel vähenda kuumust ning hauta veel minut. Tõsta tulelt, lisa sidrunimahl ning maitsesta soola ja pipraga.

Serveeri kohe.

Köök: Rootsi

Kommentaare ei ole: