esmaspäev, 24. juuni 2013

Peedirisoto kitsejuustu ja sidruniõliga


Ilus, värviline ja sidruniliselt värske vaheldus tavapärasele risotole.

Vaja läheb:
500 gr punapeeti, keedetud ja kooritud
2 spl oliiviõli
1,3 liitrit köögiviljapuljongit
300 gr risotoriisi
125 ml punast veini
60 gr võid
100 gr kitsejuustu
soola
pipart
100 ml oliiviõli
ühe sidruni riivitud koor
2 spl sidrunimahla 


Valmista sidruniõli - sega 100 ml õli, sidrunikoor ja sidrunimahl omavahel ning jäta maitsestuma.

Kuumuta ahi 180 kraadini. Lõika peedid sektoriteks ning pane ca kolmandik neist ahjuplaadile. Pintselda üle õliga ja pane 10-15 minutiks küpsema. Lõika seejärel kuubikuteks.

Ülejäänud peedid püreesta blenderis ühtlaseks. Sega köögiviljapuljongiga ja vala kogu segu potti. Lase madalal kuumusel vaikselt haududa.

Kuumuta 2 spl oliiviõli potipõhjas, lisa seejärel riis ning kuumuta segades 7-8 minutit madalal kuumusel. Vala hulka punane vein ning kuumuta, kuni alkohol on välja keenud. Lisa kulbitäis peedipuljongit ning jäta segu hauduma. Kui puljong on riisi sisse imendunud, lisa järgmine kulbitäis. Jätka nii, kuni riis on pehme. Sega hulka röstitud peedikuubikud, või ja kitsejuust.

Serveeri sidruniõliga.

Retsept on lihtsustatud kujul Denis Cotteri taimetoiduraamatust "for the love of food". 

Kommentaare ei ole: