kolmapäev, 10. aprill 2013

Pähkline kondenspiimakook


Nii lihtne, nii magus ja niiiii hea. Väga magus :) Aga seega piisas ka ühest väikesest tükist kohvi kõrvale ja päevane magusaisu oli rahuldatud.

Kuus koostisainet, viis magusat kihti, üks rammusam ja ebatervislikum kui teine, natuke aega ahjus ja siis tuleb lihtsalt kannatlikult oodata kuni kook on jahtunud, et saaks selle lahti lõigata. See ongi siinjuures kõige keerulisem :)  


Vaja läheb:
100 grammi sulatatud võid
150 grammi Digestive küpsiseid
50-100 grammi hakitud tumedat šokolaadi
1 purk magusat kondenspiima
100-200 grammi hakitud pähkleid, kookoshelbeid või mandlilaaste
100 grammi kuivatatud puuviljatükke, marju või rosinaid 


Kata nelinurkne ahjuvorm küpsetuspaberiga. Kuigi ma üldiselt küpsetuspaberikooke ei armasta (minu meelest jäävad servad koledad), siis selle koogi puhul on küpsetuspaberi kasutamine oluline, kuna kondenspiim küpseks muidu vormi külge.

Eelsoojenda ahi 170 kraadini. 


Purusta küpsised ning sega võiga ühtlaseks tainaks. Kata sellega vormi põhi. Puista põhjale šokolaaditükid ja kuivatatud puuviljad või marjad, vala peale purgitäis kondenspiima. Kõige peale laota pähklid või kookoshelbed.

Küpseta ca 30 minutit, kuni kondenspiim on kenasti karamelliseks küpsenud. 

Võta kook ahjust ning lase enne lahtilõikamist täielikult jahtuda. Veelgi parem on kook muuseas järgmisel päeval. Ning külmkapis säilib nädala-paar vähemalt. Kui enne otsa ei saa :)


Kommentaare ei ole: