reede, 22. märts 2013

Karamellised banaanid jogurtiga


See magustoit või hommikusöök vajab küll pisut aega ettevalmistuseks, aga maitseb seejärel imeliselt hea ning ootamine tasub ennast igati ära.

Vaja läheb:
400 ml maitsestamata jogurtit
2 banaani
1 spl võid
1 spl suhkrut
2 spl kookose- või vahtrasiirupit


Kata sõel kahekordselt marliga ning vala jogurt sinna sisse. Keera marli servad jogurti peale, aseta sõel mõne kõrgema nõu kohale ning pane üleöö külmkappi nõrguma.

Järgmisel hommikul kuumuta pannil või, puista peale suhkur ning lase sellel kergelt karamellistuda. Koori banaanid ning lõika esmalt pooleks, seejärel mõlemad pooled ka piki kaheks. Pane banaanid pannile ning prae kiirelt mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Tõsta banaanid kahele taldrikule. Võta külmkapist jogurt, jaga pooleks ning tõsta  pool kummagi banaaniportsu peale. Vala jogurtipall siirupiga üle.


Kommentaare ei ole: