pühapäev, 6. mai 2012

Spargelzeit: Lihtsad sparglid oliiviõli ja sidruniga


Esimesele kevadekuulutajale toidulaual, karulaugule järgneb üsna pea spargel ja sellele omakorda rabarber. Kõik on pikisilmi oodatud :)

Aastaid tagasi Saksamaal elades jäi mulle telekast meelde "Spargelzeit" reklaam, kus perepoeg vaatab õnnetult sparglirivi oma taldrikul ning ei jaga kuidagi ema entusiasmi maitsva toidu osas. Peale seda kui sparglid valatakse üle Maggi (vmt) pakist pärit hollandi kastmega lähevad ka poisi silmad särama ning Spargelzeit ei ole edaspidi enam sama vihatud kui tunnikontroll koolis. Nad ikka ei tea, mis hea on :)


Kergelt hapukad, maitsva oliiviõliga ülevalatud ja parmesanilaastudega serveeritud krõmpsuv grillitud spargel on suurepärane maitsekooslus, mis valmib vaid minutitega.

Vaja läheb:
sparglit
oliiviõli
sidrunit
mere- või kivisoola
musta pipart
parmesani

Koori sparglivõrsetelt kõva kooreosa maha ning lõika ära puine varreosa. Grilli neid seejärel kuivalt mõlemalt poolt, kuni nad on kergelt pruunistunud kuid veel mõnusalt krõmpsuvad. Tõsta sparglid taldrikutele, pigista peale sidrunimahla, nirista kolm korda niipalju oliiviõli ning maitsesta soola ja värskelt jahvatatud pipraga. Serveeri parmesanilaastudega.

Retsept on Jamie kodust. 


Kommentaare ei ole: