teisipäev, 6. märts 2012

Lihapallid grillitud paprikaga

Ma peaksin looma kategooria "Gaili 30 minuti road" :) Tegemist on järjekordselt kiirelt ja lihtsalt valmiva toiduga, kus on koos väikesed krõbedad lihapallid, magus paprika ja mahlane tomat.

Vaja läheb:
250 grammi veise- või lambahakkliha
1 munakollane
soola
pipart
ürte
riivitud sidrunikoort
õli praadimiseks

3 väikest tomatit
2 keskmist paprikat

1 tl oliiviõli
1 tl sidrunimahla
soola (soovi korral)

rohelist sibulat



Kuumuta ahi 250 kraadini ja lülita sisse grill. Lõika paprika kolmeks, puhasta seemnetest ja aseta küpsetuspaberile, nahk pealpool. Pane panniga ahju ülemisele siinile ning grilli kuni paprika nahk on hakanud kergelt kõrbema.


Pane vesi keema ning tee tomatitesse väike sisselõige.

Sega kausis lihapallide koostisosad ja pane pann tulele. Veereta märgade käte vahel pisikesed lihapallid ning prae need panni aeg-ajalt raputades pruuniks.

Vahepeal aseta tomatid pooleks minutiks keevasse vette ning koori ja haki seejärel. Tõsta kaussi.

Võta grillitud paprikad ahjust ja pane viieks minutiks õhukindlasse nõusse. Seejärel koori, haki ja sega tomatite hulka. Maitsesta õli, sidrunimahla ja soovi korral soolaga.

Tõsta taldrikule tomati-paprikasegu, selle peale lihapallid ning puista üle värske rohelise sibulaga.

Kommentaare ei ole: