reede, 16. märts 2012

Kikerhernekook


Sain kätte oma ligi pooleteistkilose Mehhiko kokaraamatu - The food and cooking of MEXICO, South America and the Caribbean rohkem kui 350 retseptiga. Esimese asjana vaatasin, mis retsept on leheküljel 55 :) Kuna seal oli alles sissejuhatus, siis võtsin retsepti G-tähe alt ning selleks osutus Garbanzo cake. Sellest uuest "projektist" on nii palju kasu küll, et muidu ma vaevalt sellele koogile üldse mingit tähelepanu oleksin osutanud :) Aga tegelikult osutus see väga lihtsaks ja mahlaseks küpsetiseks, mis sarnaneb rohkem pudingi kui koogiga. Lisaks maitseainetele ja apelsinile on sellel koogil vaid kaks koostisosa - kikerherned ning munad.

Vaja läheb:
2 purki kikerherneid
4 muna
0,5 tassi tuhksuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1-2 tl jahvatatud kaneeli
1 apelsini mahl ja riivitud koor


Kuumuta ahi 180 kraadini. Nõruta ja püreesta kikerherned. Sega hulka munad, suhkur, küpsetuspulber, kaneel, apelsinimahl ja -koor. Sega korralikult läbi ning vala võitatud vormi. Küpseta ca 1,5 tundi, kuni sissepistetud tikk jääb puhtaks.

Võta kook ahjust, lase vormis 10 minutit jahtuda. Tõsta seejärel välja ning lase täielikult jahtuda. Puista üle tuhksuhkru ja kaneeliga ning serveeri külmalt jogurti, ananassi või moosiga.

Kommentaare ei ole: