teisipäev, 22. november 2011

Teistmoodi Barcelona


Kui ma tavaliselt jalutan ringi peamiselt Barcelonetas, Gracias ja vanalinnas (sest need on mu lemmikud) ning aeg-ajalt avastan ka midagi uut, siis seekord veetsime kaks päeva kolades mööda minu poolt seni külastamata ja mulle teadmata kohti. Laupäeval läksime ühe "Tres Turons" otsas olevale kaitserajatisele, kust avanes Barcelonale linna parim 360-kraadine panoraamvaade ning ühtlasi sai istuda Barcelona "katusel" jalad üle serva rippu. Samast rajatisest pisut allpool, el Carmeli suunas asus mahajäetud ja lagunenud modernistlik maja, mis oli täis poolikuid treppe, värvilist grafitit, vanu seinakaunistusi ning keraamilisi plaate.

Pühapäeval otsisime Tibidabo tagant üles Gran Casino de la Rabassada varemed. Tegemist oli eelmise sajandi alguses ehitatud suure kasiino- ning meelelahutuskompleksiga, koosnedes kasiinost, ameerika mägedest, veeliumäest, hotellist ja bordellist. Kompleks sai tegutseda vaid aastajagu kui hasartmängud Hispaanias ära keelati ning kaks aastat hiljem sulgeti kogu kompleks, sest ilma kasiinota ei olnud võimalik seda suurejoonelist keskust üleval pidada. Kuuldavasti oli kasiinos olnud ka ruum, mille said soovi korral oma kasutusse koos pudeli šampuse ja ühe kuuliga laaditud revolvriga need, kes kogu oma raha maha mänginud olid.

Kompleksist oli järel üsna vähe - jupp müüri, mirador (mille olid skvotterid oma kasutusse võtnud), bordellihoone seinad, terrass ja trepp ning värav. Metsas olevat ka ameerika mägede juppe võimalik leida, aga neid me otsima ei hakanud :)

Kommentaare ei ole: