reede, 18. veebruar 2011

Ettevalmistus Everesti vallutamiseks

Koige suuremaks katsumuseks Taxcos osutus hommikuti khvi hankimine. Esimesel hommikul pika otsimise peale leitud kohas joodud kohv jai koos Chetumali cappucinoga viimast kohta jagama. Lisaks olid pool 11 hommikul otsas koik hommikusöögid peale munade. Teisel hommikul sinna enam seega tagasi ei lainud. Ning kohviku otsimine vottis veel kauem aega. Kohas nimega "Buena Vista" (nagu seal linnas yldse saaks olla teisi korruseid, millel poleks ilusat vaadet) joodud kohv oli ootusparaselt taiesti Mehhiko keskmine. Tana hommikul oli eriti kiire, sest buss valjus juba kell yheksa. Ning, et mitte asjatult otsida, tundus vastuvoetav mote minna tagasi esimese hommiku kohta, mis asus teadaolevatest koige lahemal. Kell pool kaheksa viibutati seal vaid seebist tanavaharja (jah, nad pesevad oma tanavaid seebiveega) ning ei mingit kohvi (meenutagem, et kaks paeva varem oli pool 11 koik juba otsas). Kuna ka saiu polnud nii varajasel tunnil kuskil saada, tuli piirduda coca ja kahe vordlemisi viletsa teraviljabatooniga.

Efraini kohvikus oli kyll kohv ja isegi korralik kohvimasin, aga ohtul kell kuus (kui ta kohviku avab) tundub hommikukohvi jaoks natuke liiga hiline aeg.

Seda ma olen maininud, et tanavad on siin linnas pigem vertikaalis kui horisontaalis? Linna korgeimas tipus on Kristuse kuju. Poolel teel sinna on Neitsi Guadalupe. Olgu öeldud, et Neitsi Guadalupe oli seal enne Kristust :) Aga peale Neitsi Guadalupeni ronimist voib Mount Everesti rahulikult ette votta. Tugev eeltrenn on tehtud :) Olgu veel lisatud, et maest allatulek pole lihtsam kui ylesminek - munakivid on peegelsiledaks kulunud. Nii, et kui ylesminnes on hing niidiga kaelas, siis allatulles tuleb hinge kinni hoida ja ettevaatlikult seinaaari mööda kaia.

Lisaks tuleb ara mainida, kuidas siin riigis maksumaksja raha kulutatakse. Efraini kohviku rodult avaneb vaade Palacio Municipalile. Koigepealt soitis eile ohtul ette yks politseiauto ning majaesise piirasid sisse 5-6 suurte relvadega varustatud politseinikku. Natukese aja parast lisandus veel teine autotais. Selgus, et majas on keegi korgem valitsusametnik naisega, kes pole ta seaduslik abikaasa. Viimane aga oli maja ees :) Seega korraldati suurem show politsei ja relvadega, lootuses, et naine oma valvepositsioonilt lahkuks. Aga naine polnud nork ning tsirkus kestis yle tunni aja. Loppu me ei nainudki, aga kuna suuremat kisa kuulda ei olnud, siis loodetavasti jaid koik ellu ja terveks :)

Mehhiklased on teatavasti vaga emotsionaalsed inimesed. Kui nad satuvad situatsiooni, kus oleks kellelegi oma seisukohta vaja avaldada (loe: kedagi soimata), aga mingil pohjusel seda sonadga teha ei saa (naiteks soidavad molemad asjaosalised erinevates autodes), siis selle jaoks on siin teatava rytmi voi viisiga vilistamine (autos olles signaalitamine). Yks viis/rytm tahendab "chinga tu madre" /f*** ur mother/, natuke teistsugune vastuseks "yours first". Lihtsalt, et vilistamisega tasub siin ettevaatlik olla :)

Kommentaare ei ole: