kolmapäev, 22. detsember 2010

Eilne öö

Eilne öö, režissöör Massy Tadjedin

See oli üks neist filmidest, kus ma tulin kinost välja ja mõtlesin, et mida selle filmiga öelda on tahetud? Kas üldse on midagi öelda tahetud? Ja, et nii lõppeski?


Aga see, et küsimused tekkisid, on vist hea :) Et ju siis on midagi ikkagi öeldud filmiga. Näiteks, et mehed on sead ja naised alalhoidlikud lollid, kes ei oska võimalusi ära kasutada.


Film sellest, kuidas naisel tekivad kahtlused, et ta mees on huvitatud uuest seksikast (?) kolleegist. Lisaks sõidab mees järgmisel päeval komandeeringusse seltskonnaga, kuhu ka nimetatud kolleeg kuulub. Samal ajal satub naine oluorda, kus veedab õhtu ja öö endise kallimaga.


Mingil hetkel filmi jooksul tekkis mul soov teha panuseid, kumb petab ja kumb jääb truuks. Aga pean tunnistama, et ma oleksin panustatud rahast ilma jäänud, sest ma arvasin, et truuks jääb mees ja kättemaksust ning ennast petetuna tundes läheb teise mehega voodisse naine. Aga ei.
Kirele ja seksikale kolleegile andis järele mees, pettes oma naist vaid hetkelise naudingu nimel. Ning naine, kes endiselt armastas ka oma kunagist kallimat, jättis võimaluse kasutamata.

Kommentaare ei ole: