pühapäev, 5. september 2010

Tšilline suvikõrvitsamoos


Suvikõrvitsa koorisin ja hakkisin tükkideks. Kaks liitrit suvikõrvitsatükke panin keema 0,5 dl vee, kahe sidruni mahla ning riivitud koore, natukese riivitud ingveri ja kaneelipulgaga. Lasin keeda kuni suvikõrvits oli pehme, seejärel eemaldasin kaneelipulga ning surusin suvikõrvitsa katki. Lisasin 500 grammi moosisuhkrut, millesse olin seganud pool tl kanget tšillipulbrit (saab näiteks ökosahvrist ja tõenäoliselt ka piprapoest). Lasin veel keeda ca pool tundi ning jätsin jahtuma.

Kes proovida tahab, tuleb külla :)

2 kommentaari:

Esti ütles ...

Ma just mõtlesin kuidas see maitsta võiks. Ise tegin just suvikõrvitsa vormi kuna neid on hetkel nii palju :)On see nagu selline soolane või pigem magus? Tundub huvitav vähemalt.

Gaili ütles ...

Magus, kergelt vürtsine. Kui panna vähem suhkrut ja rohkem tšillit, läheks ka liha kõrvale hästi, ma pakun.

Hetkel on Evelin Ilvese suvikõrvitsakoogid ahjus :)))