neljapäev, 30. september 2010

Egiptimaa

Nele Siplane - Egiptimaa. Eestlanna elu loori varjus

Toonilt oli see raamat natuke sarnane "Minu Marokole", sest mõlemast kumas läbi kergelt õigustav suhtumine islamisse. Samas ei olnud seda kummaski otseselt häirivalt palju.

Autor on enda jaoks islami usu leidnud, Egiptusesse abiellunud ning kaht last kasvatav naisterahvas. Raamatus annab ta nagu juba mainitud, põgusa ülevaate islamist, oma elust, pereelust ja sugulaste elust Egiptuses. Ta kirjeldab traditsioone ja tavasid, lükkab ümber mitmeid Egiptuse kohta levinud müüte ja arvamusi.

Geograafia ja looduse osa jäi minu jaoks natuke liiga põgusaks, aga muus osas suutis autor väga palju infot edasi anda. Viimane kompenseeris ka minu meelest kohati natuke nõrgaks jäänud kirjastiili.

1 kommentaar:

nele ütles ...

Aitäh positiivse kommentaari eest raamatule! Püüan edaspidi end kirjastiili osas parandada ja tõesti - loodust ei ole eriti puudutanud, ehk saab seegi viga parandatud. Küllap on selle viimase põhjuseks lihtsalt see, et tulenevalt oma elukorraldusest siin Egiptuses ma lihtsalt praktiliselt üldse looduses ei viibi, aga õige on see, et ega lugeja teadmised Egiptuse loodusest pea seepärast kannatama. Aitäh mainimast igal juhul!
Nele Siplane