esmaspäev, 5. juuli 2010

Taluturg Ülemistel

Rõõm tõdeda, et selleaastast sooja suve on õnnestunud ära kasutada talunikel, kelle põldudel küpsevad paraguayad ja arbuusid ning kasvuhoonetes oranžid plastiktomatid. Viimane on siiski ebameeldiv üllatus, sest varasemalt on kohalik tomat olnud lõhnav, punane ja maitsev.

Juuni lõpus avati Ülemiste keskuse parklas Taluturg: "21. juunist kuni 11.juulini tegutseval suurel Taluturul saab osta värskeimat kodumaist talude toodangut, alates maasikatest kuni liha ja kalani välja. Esindatud on rohkem kui 30 talunikku, nii Harjumaalt kui Lõuna-Eestist, Peipsi äärest ja Läänemaalt." Meediakajastustest jäi veel meelde, et ostja ei pea kartma petmist importkauba näol, kuna "naaber kontrollib naabrit".

Nimetatud rohkem kui 30 talunikku müüsid eile valdavalt juba mainitud paraguayasid ja arbuuse, vahakujusid meenutavaid tomateid, kitsepiimatooteid, suitsukala, talusinki, värsket hapukurki, maasikaid, ploomimõõtu mureleid ja seepe.

Põhja-Tallinna kalaturul on mul käimata, aga ausalt öeldes ei kipu ka... Milleks avada suure kisa-kära ja ilusate lubadustega talukauba turgusid, kui lõpuks leiab tarbija eest ikka "Kadaka turu"?

Kommentaare ei ole: