laupäev, 24. oktoober 2009

Murtud embused

Ma ootasin seda filmi vähemalt aasta aega ja eriti alates märtsist, kui film Hispaanias esilinastus. Almodóvari eelviimase filmi "Volver" linastumisest Eestis oli kulunud üle kolme aasta ja ilmselgelt oli rohkem kui viimane aeg järgmiseks filmiks :)

Filmis oli armastust ja reetmist, pisaraid ja naeru, melodraamat, süütunnet ja kättemaksu, mõjudes kohati sürrealistlikult nagu enamus Almodóvari filme. 14 aastat peale autoõnnetust, kus Mateo/Harry kaotas nägemise ja Lena, oma suure armastuse, hakkab ta seda lugu rääkima oma produtsendi pojale. Minevikustseenid vahelduvad olevikuga, sündmusesse tuuakse selgust, kuid aastatetagused haavad ei ole paranenud.

Muide, Almodóvar on filmi sisse pannud ka ühe oma varasema filmi, "Mujeres al borde de un ataque nervios". Meeleolult ja stiililt meenutas mulle vist kõige rohkem filmi "Hable con ella".

Tegelikult ma ei saa aru, kuidas Mateo pidevalt ilusaid (ja noori) naisi nii ligi tõmbas, minu silmis ta küll eriti ahvatlev ja seksikas ei olnud ;) Aga Penelope Cruz on endiselt suurepärane ja imeilus.

Kommentaare ei ole: