laupäev, 12. september 2009

Pimedus

See film seisis riiulis juba mitut aastat.

Teismelise Regina pere kolib USA-st Hispaaniasse ning asub elama suurde majja. Peagi märkavad Regina ning tema noorem vend Paul, et majas toimub kummalisi ja ohtlikke asju. Nende vanemad ei märka ei toimuvat ega võta kuulda ka lapsi. Regina otsustab ise selgusele jõuda, mis toimub.

Minu jaoks olid stseenid natuke liiga hüplevad ja kaootilised. Näiteks õues vihma käes seisvaid kiikesid näidati korduvalt ning nende näitamine ei haakunud ei hetkel toimuvaga ega tekitanud ka hirmutunnet. Maja küll jälgiti, kuid filmi vaadates ei tekkinud sellist tunnet, et kohe juhtub midagi.

Mind hakkas huvitama, millises Hispaania osas kogu aeg vihma sajab. Mina olen kõikide oma Hispaaniareiside ajal kaks korda vihma kätte jäänud ja needki olid pigem sellised seenevihmad. Aga filmis sadas vähemalt viiel päeva kuuest paduvihma.

Tõlkijale teadmiseks, et eesti keeles projekteeritakse ehitisi, mitte ei disainita ja tegemist on projektide, mitte disainidega, vaatamata sellele, et inglise keeles öeldakse to design ja design.
Filmilevitajad võiksid vaadata, et subtiitrid oleksid ekraanil õigel ajal mitte viis minutit varem. Aga kogemus on näidanud, et selline tehniline pisiasi võib olla ülejõukäiv.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Kõige niiskem osa mandril paiknevast Hispaaniast on tõenäoliselt Galicia, seega otsi filmi tegevuspaika sealt.