pühapäev, 5. juuli 2009

The new Italian word for talent is Ammaniti

Niccolò Ammaniti "I'll Steal You Away"

Läksin kindla peale välja ja ei pidanud pettuma. Ammaniti suudab kirjutada uskumatult põnevalt ja kaasahaaravalt. Raamatut on ükskõik, millisel lehel olles väga raske käest panna. Ta kruvib pinget, laseb hetkeks lõdvaks, ei paku vahepealset lahendust ja hakkab uuesti üles kruvima. Ja nii 400 lehekülge järjest :)

Tegevus toimub taas väikeses Itaalia külas, kus elavad 12-aastane Pietro, keda kiusatakse koolis, kelle isa on joodik, ema ebastabiilse närvikavaga ja vend looser, samavana Gloria, kes on kooli ilusamaid tüdrukuid, Pietro parim ja tegelikult ainus sõber, vananev playboy Graziano, kes tuleb tagasi kodukülla, et abielluda näitlejaks saada sooviva strippari Evaga, 32-aastane Itaalia keele õpetaja Flori. Pärast seda, Graziano naaseb koju, toimub nii sellega seoses kui ka sõltumatult rida sündmusi, mille tulemusena ei ole enam miski endine ning muutuvad paljude elud.

Vaatamata sellele, et autor ei ole looduskirjeldustele ja kogu ümbritsevale just palju leheruumi kulutanud, käib taust ja meeleolu lugejaga pidevalt kaasas. Kujutluspildis on tolmav kruusatee kui Pietro jalgrattal põgeneda püüab, mööda nägu allavoolav vihm või vormist väljas turiste täis SPA.


Film võiks nüüd ka tulla :)

Kommentaare ei ole: