neljapäev, 6. november 2008

Delhi - Helsinki - Tallinn

Takso oli tellitud poole kaheksaks hommikul. 6.40 helistas taksojuht Emilyle, et ta on kohal :) Paraku 7.30 selgus, et ta võib küll kohal olla, aga millisel? 7.52 suutis ta lõpuks ka õigesse kohta jõuda. Kui lennujaamast Emily juurde sõitis takso ca tunni, siis Emily juurest lennujaama 35 minutit :) Sõitsin muuseas esimest korda Aasias taksomeetriga taksoga. Arve oli lennujaama jõudes 275 INR-i ja juht väitis, et tal pole 300-st mulle tagasi anda. Vaidlesime mõnda aega, sest mina leidsin, et tema hilinemise tõttu ma kindlasti peale maksta ei soovi, aga lõpuks lõin ikka käega.

Kui ma autost välja sain, tõstis juht juba ühe poisi abiga mu kotti tolle kärule. Eilne lõuna Kathmandus värskelt meeles ning tuju erinevatel põhjustel üsna vilets, võtsin poisi käest lihtsalt käru ära. Üritas mulle küll midagi öelda, aga selleks ajaks olin ma juba terminali ukse juures :)

Check-in sai kiirelt tehtud, aga hiljem selgus, et nad oleksid pidanud ka mu käsipagasile mingi kleepsu külge panema, kuhu turvad hiljem templi löövad. Õnneks sellest mingit probleemi polnud, turva pani koti külge mingi lennufirma aadressilipiku ja lõi oma templi sinna :) Ühltasi võtsid nad ära mu taskulambiga (täiesti tühja) välgumihkli :@ Enne turvat immigratsiooniletis selgus, et ma oleksin pidanud täitma ka departure kaardi. Jah, sama asi oli ka Kathmandus. Ainus vahe riiki sisenemise kaardiga oli kaardi nimi - Arrival Card ja Departure Card. Kõik andmed olid samad. Taas kord õnneks leiti siiski sealsamas letis tühi kaart ja ma ei pidanud tagasi sissepääsu juurde kõndima.

Subway letti nähes oli siiras rõõm :) Esiteks oli kõht juba väga tühi ja teiseks oli Subway valik olulielt parem kui Kathmandu lennujaama kohvikute kuivanud keeksiviilud.

Lennukis näidati Sõprade jõuluosa, Malcolmi seriaali, Eddie Murphyga filmi Meet Dave, mis oli suhteliselt vaadatav ja ühte Bollywoodi filmi, mis osutus ka keskmiselt vaadatavaks Bollywoodi kohta. Kiirus-kõrgus-kaugus olid siiski lemmikud :) Üldjuhul olid riikides, mis lähedusse jäid, kirjas pealinnad ja suuremad linnad. Nepaalis olid kirjas Bakhtapur ja Patan :) Mõlemad Kathmandu osad või eeslinnad :P

Ei Kathmandu ega ka Delhi lennujaamas toimuvat ei saa võrrelda selle pornoga, mis toimus Helsinki lennujaamas. Lennuki maandumise hetkest kuni turvakontrolli läbimiseni kulus 55 minutit. Kahju, et Tallinna lennuni poolteist tundi aega oli, muidu oleks olnud põhjust ette trügida :)

Tallinna lennukis pakuti šokolaadibatoone :P Tallinn on ebameeldiv.

Kommentaare ei ole: