pühapäev, 1. juuni 2008

Tallinn - Riia - Rooma - Foligno - Bastia Umbra


Buss, mis pidi meid hommikul poole kuueks Riia lennujaama viima, jõudis sinna natuke peale poolt viit, mis tähendas tund aega vähem magamist ja tund aega kauem Riia lennujaamas ootamist. Riia-Rooma lennuk oli ilusti graafikus ja jõudsime ettenähtud ajal Rooma. Pagasitöötlejad nii korralikud ei olnud kui piloot ning sel ajal kui meie Roomast juba Umbria suunas liikusime, minu pagas veel välja ilmunud ei olnud. Puhaste riiete ja telefonilaadija puudumist kompenseeris mõnevõrra oluliselt vähema pagasiga ringiliikumine.

Osades rongides on eraldi klaasseintega "air condiotioned" kabiinid, osades on igas vagunis sundkonditsioneer ja osades ei ole midagi :) Pühapäevase viimase lõigu Foligna - Bastia Umbra sõitsime täiesti külmas rongis ning järgmiseks hommikuks oli kurk valus.

Bastia Umbras ööbisime Leticia ja Mirko pool, keda nägime esimest korda elus, kuid kelle käitumisest võis jääda mulje nagu oleksime nende vanad head sõbrad :) Õhtul läksime suurema seltskonnaga kohalikule sagrale - toidufestivalile. Sõime pastat hanega ja tortat stracchiano ja rukolaga. Ma pean pastategemist ikka kõvasti harjutama veel :)

Kella 8 paiku õhtul helistati mulle ka Rooma lennujaamast ning teatati pagasi leidmisest. Kuna esmaspäev, 1. juuni on Itaalias riiklik püha ja mina ei viibinud ka enam Roomas, siis oleks pagasi järelesaatmine aega võtnud 48 tundi. Viktoria, kelle kaudu broneerisime Roomas omale ööbimise, tuli appi ja toimetas ise mulle pagasi meie Rooma B&B-sse. Kui me kolmapäeva õhtuks lõpuks Rooma jõudsime, oli pagas juba kohal :)

"It never rains more than 5 minutes in Italy" ütles Leticia ilma kohta. Hmmm :)

Foto:
Sagra, Bastia Umbra
01.06.2008

Kommentaare ei ole: